ISKU siirtynyt käyttämään uusiutuvaa sähköenergiaa kaikissa yksiköissään

ISKU on siirtynyt käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa Greene-energiaa kaikissa toimipisteissään niin Lahden tehtaalla, myymälöissä kuin showroomeissa kautta Suomen. Käyttämällä 100 % uusiutuvaa energiaa ISKUn CO2-päästöt vähenevät n. 4500 tonnia, joka on yhtä paljon kuin 1900 auton vuosipäästöt.

ISKUlle myönnetty uusiutuvan energian sertifikaatti todistaa, että yritys käyttää vain 100% uusiutuvaa alkuperämerkittyä Greene-sähköenergiaa, joka on todennettu eurooppalaisen Guarantee of Origin -järjestelmän mukaiseksi. Sähköenergian alkuperä rekisteröidään ja todennetaan Fingrid Oyj:n alkuperätakuujärjestelmässä.

Uusiutuvalla Greene-energialla tarkoitetaan energiaa, joka on tuotettu uusiutuvia energialähteitä hyödyntäen. Kaikki ISKUn käyttämä sähköenergia on pohjoismaista tuuli-, vesi- tai aurinkovoimalla tuotettua sähköenergiaa. ISKU sitoutuu ympäristöpolitiikassaan sekä sertifioidun ISO 14 001 ympäristöjärjestelmän mukaisessa toiminnassaan vähentämään aktiivisesti tuotteiden ja palveluiden ympäristövaikutuksia sekä ottamaan huomioon tuotteiden koko elinkaaren ympäristövaikutukset raaka-aineesta tuotteen kierrättämiseen asti.

”ISKU haluaa näyttää suuntaa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. ISKUn käyttämä sähköenergia tuotetaan hyödyntämällä veden ja tuulen liikevoimaa sekä auringon säteilyvoimaa. Tällä tavoin tuotettu uusiutuva energia on tuotantovaiheessa päästötöntä, eikä kuluta luonnonvaroja. Uusiutuvan energian hyödyntäminen kaikissa yksiöissämme on määrätietoisen vastuullisuustyön luonnollinen jatkumo. Toivonkin, että näitä vastuullisuustekoja saadaan julkisten kilpailutuksien kriteeristöihin tulevaisuudessa”, ISKUn toimitusjohtaja Arto Tiitinen kertoo.

Lisätietoja:
Arto Tiitinen, toimitusjohtaja, ISKU, puh. +358 400 566 875, arto.tiitinen@isku.com
Kaisa Vuori, vastuullisuusjohtaja, ISKU, puh +358 50 3410 233, kaisa.vuori@isku.com