Energiaviisas kiinteistö

Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Vastuullisuus ja kestävä kehitys kuuluvat uuden Isku Centerin peruskiviin. Kiinteistön toimitilojen viihtyvyys, tehokkuus ja energiatehokkuus edustavat tämän päivän parasta tasoa. Energiapalveluyhtiö LeaseGreenin IskuCenteriin suunnittelemat ja toteuttamat ratkaisut supistavat kiinteistön CO2-päästöjä jopa 90 prosenttia vastaavissa rakennuksissa käytettävään tekniikkaan verrattuna. Kiinteistön energiajärjestelmä yhdistää huippuluokan energiatalouden, hyvän sisäilman ja erittäin pienen hiilijalanjäljen.

”Me kutsumme tällaista kokonaisuutta energiaviisaudeksi. Se on vielä enemmän kuin energiatehokkuus”, sanoo Isku-Yhtymän laatu- ja ympäristöjohtaja Hanna Eskola.

Isku Centerin energiatalous perustuu poikkeukselliseen tehokkaaseen maalämpöpumppujärjestelmään, joka huolehtii sekä kiinteistön lämmityksestä että jäähdytyksestä.

Lämpöpumppujen kapasiteetti on 1050 kW, mikä vastaa yli sadan omakotitalon maalämpöpumpun tehoa. Uuden järjestelmän tukitehtävissä toimii edelleen tuttu ja turvallinen kaukolämpö: Se tuottaa Isku Centerille huipputehon, jota kiinteistö tarvitsee vuoden kylmimpinä päivinä. Kiinteistön katolle asennetun aurinkosähköjärjestelmän tuotantoa käytetään muun muassa kiinteistön jäähdytykseen ja sähköautojen lataukseen.

”Kaikki on suunniteltu siten, että energiatalous, hyvät sisäilmaolosuhteet ja pienet CO2-päästöt ovat mahdollisimman hyvässä tasapainossa keskenään”, uuden energiajärjestelmän suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavan LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo.

Lisätietoja: leasegreen.fi

ISKU SIIRTYNYT KÄYTTÄMÄÄN UUSIUTUVAA SÄHKÖENERGIAA KAIKISSA YKSIKÖISSÄÄN

ISKU on siirtynyt käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa Greene-energiaa kaikissa toimipisteissään niin Lahden tehtaalla, myymälöissä kuin showroomeissa kautta Suomen. Käyttämällä 100 % uusiutuvaa energiaa ISKUn CO2-päästöt vähenevät n. 4500 tonnia, joka on yhtä paljon kuin 1900 auton vuosipäästöt.

Lue lisää

ISKU JATKAA INVESTOINTEJAAN VASTUULLISEEN TUOTANTOON LAHDESSA

Yksi Suomen suurimmista aurinkovoimapuistoista rakennetaan Lahteen ISKUn tehtaan yhteyteen. ISKU on tehnyt yhteistyösopimuksen Solarigon ja Lumme Energian kanssa teollisen mittakaavan aurinkosähköpuiston rakentamisesta ISKUn Lahden tehtaan yhteyteen. Aurinkosähköpuisto tullaan rakentamaan syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana.

Lue lisää

Sähköä vihreistä lähteistä

”Ainutlaatuista on energian käytön ja paikallisen tuotannon saumaton yhteispeli, jonka ansiosta voimme minimoida ulkopuolelta hankittavan ostoenergian tarpeen. Tämä pienentää sekä kustannuksia että päästöjä. Ulkopuolelta ostettavan energian päästöt minimoidaan siten, että Isku Center hankkii tarvitsemansa sähkön vihreistä lähteistä: tuuli-, vesi- ja bioenergian tuottajilta”, kertoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto.