Energiaviisas kiinteistö

Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Vastuullisuus ja kestävä kehitys kuuluvat uuden Isku Centerin peruskiviin. Kiinteistön toimitilojen viihtyvyys, tehokkuus ja energiatehokkuus edustavat tämän päivän parasta tasoa. Energiapalveluyhtiö LeaseGreenin IskuCenteriin suunnittelemat ja toteuttamat ratkaisut supistavat kiinteistön CO2-päästöjä jopa 90 prosenttia vastaavissa rakennuksissa käytettävään tekniikkaan verrattuna. Kiinteistön energiajärjestelmä yhdistää huippuluokan energiatalouden, hyvän sisäilman ja erittäin pienen hiilijalanjäljen.

”Me kutsumme tällaista kokonaisuutta energiaviisaudeksi. Se on vielä enemmän kuin energiatehokkuus”, sanoo Isku-Yhtymän laatu- ja ympäristöjohtaja Hanna Eskola.

Isku Centerin energiatalous perustuu poikkeukselliseen tehokkaaseen maalämpöpumppujärjestelmään, joka huolehtii sekä kiinteistön lämmityksestä että jäähdytyksestä.

Lämpöpumppujen kapasiteetti on 1050 kW, mikä vastaa yli sadan omakotitalon maalämpöpumpun tehoa. Uuden järjestelmän tukitehtävissä toimii edelleen tuttu ja turvallinen kaukolämpö: Se tuottaa Isku Centerille huipputehon, jota kiinteistö tarvitsee vuoden kylmimpinä päivinä. Kiinteistön katolle asennetun aurinkosähköjärjestelmän tuotantoa käytetään muun muassa kiinteistön jäähdytykseen ja sähköautojen lataukseen.

”Kaikki on suunniteltu siten, että energiatalous, hyvät sisäilmaolosuhteet ja pienet CO2-päästöt ovat mahdollisimman hyvässä tasapainossa keskenään”, uuden energiajärjestelmän suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavan LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo.

Lisätietoja: leasegreen.fi

Sähköä vihreistä lähteistä

”Ainutlaatuista on energian käytön ja paikallisen tuotannon saumaton yhteispeli, jonka ansiosta voimme minimoida ulkopuolelta hankittavan ostoenergian tarpeen. Tämä pienentää sekä kustannuksia että päästöjä. Ulkopuolelta ostettavan energian päästöt minimoidaan siten, että Isku Center hankkii tarvitsemansa sähkön vihreistä lähteistä: tuuli-, vesi- ja bioenergian tuottajilta”, kertoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto.