ISKU CENTERIN TARINA

Isku Center on ekologinen, aikaansa seuraava ja muuntuva yrityskeskus Lahden Mukkulassa osoitteessa Mukkulankatu 19. Kiinteistössä on Iskun tuotantotiloja ja pääkonttori sekä toistakymmentä vuokralaista. Vuokralaisista suurin on LAB-ammattikorkeakoulu, jolla on käytössään noin 24 000 m2.

Historialliset tuotantotilat muuntuvat kansainväliseksi edelläkävijäyhteisöksi

Isku Centerissä kohtaavat yritysten henkilökunta, LAB-ammattikorkeakoulun 5000 opiskelijaa sekä viereinen Iskun maailman moderneimpiin kuuluva teollinen tuotantolaitos. Uniikki ja moderni yhteisö on kansainvälisesti mielenkiintoinen edelläkävijä Euroopassa. Isku Centerillä korkeakouluopiskelijat ja kiinteistössä toimivat eri alojen yritykset verkostoituvat. Yhteisössä on mahdollisuus kehittää erilaisia prosesseja uudenlaisessa yhteistyössä, joka tarjoaa yritysten, yliopistotoimijoiden ja kehittämisorganisaatioiden läheisyyttä, yhteistyömahdollisuuksia ja jaettuja resursseja.

Isku Centeriin saapuminen on helppoa monipuolisten kulkuyhteyksien avulla ja ravintolapalveluista saa syötävää aamusta alkaen. Kiinteistössä toimii myös kuntosali GOGO Express Mukkula, jossa voi ylläpitää omaa kuntoiluharrastustaan. Isku Center tarjoaa kokous- ja tapahtumatiloja pienistä neuvotteluhuoneista auditorioon, sekä maistuvat kokoustarjoilut. Isku Centerillä asiakastapaamiset ja tapahtumat onnistuvat yhden katon alla.

Energiaviisaita ratkaisuja vastuullisuutta arvostaville yrityksille

Kiinteistön ensimmäinen osa on rakennettu vuonna 1958 ja se on toiminut Iskun tehdaskiinteistönä nykypäivään asti. Kiinteistössä on 76 000 m2 lämmitettyä pinta-alaa. Nyt uudistettu kiinteistö tarjoaa niin tuotanto- kuin toimistotilojakin monipuolisesti. Sisäiset ja ulkoiset logistiikkayhteydet ovat myös valmiina.

Isku uudistaa tehdaskiinteistöstä miellyttävät toimitilat vastuullisuutta arvostaville yrityksille, kun energiaviisaat ratkaisut pienentävät uuden Isku Centerin hiilijalanjälkeä 90 prosenttia. Rakennuksen vankkaan runkoon rakennetaan uusia toimitiloja, joiden viihtyvyys, tehokkuus ja energiatehokkuus edustavat modernia tasoa. Energiapalveluyhtiö LeaseGreenin Isku Centeriin suunnittelemat ratkaisut supistavat kiinteistön CO2-päästöjä jopa 90 prosenttia vastaavissa rakennuksissa käytettävään tekniikkaan verrattuna.

Isku Centerin energiatalous perustuu poikkeuksellisen tehokkaaseen maalämpöpumppujärjestelmään, joka huolehtii kiinteistön lämmityksestä ja jäähdytyksestä. Kiinteistön katolle on asennettu aurinkosähköjärjestelmä, jonka tuottamaa sähköä käytetään mm. kiinteistön jäähdytykseen ja sähköautojen lataukseen. Lämpöpumppujen kapasiteetti on 1050 kW, joka vastaa yli sadan omakotitalon maalämpöpumpun tehoa. Kaukolämpö jää lämpöpumppujen tueksi: se tuottaa vuoden kaikkein kylmimpinä päivinä tarvittavat huipputehot.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys kuuluvat Isku Centerin peruskiviin. Kiinteistön sydämeen on asennettu uusi energiajärjestelmä, joka yhdistää huippuluokan energiatalouden, hyvän sisäilman ja erittäin pienen hiilijalanjäljen. Me kutsumme tällaista kokonaisuutta energiaviisaudeksi. Se on vielä enemmän kuin energiatehokkuus. Kehitämme Isku Centeristä Päijät-Hämeen vetovoimaisimman business campuksen ja kutsumme mukaan kaikki yritykset, jotka arvostavat inspiroivia tiloja, erinomaisia palveluita ja vastuullista toimintaa”, kertoo Iskun laatu- ja ympäristöjohtaja Hanna Eskola.