Yrityskylä avautui Isku Centeriin

Isku Centeriin avattiin lokakuussa Yrityskylä, joka tekee yrittäjyyttä tutuksi koululaisille. Yläkoululaisille rakennetussa oppimisympäristössä pelataan peliä, jossa oppilaat toimivat esimerkkiyrityksen johtoryhmänä ja kilpailevat kansainvälisillä markkinoilla.

Yrityskylää pelatessa opitaan erilaisia neuvottelu- ja ryhmätyötaitoja ja sisäistetään haastaviakin talouskäsitteitä. Tällä hetkellä yläkoululaiset pelaavat digitaalisessa pelissä Iskun Kivikko-sarjan tuottamista ja myymistä kansainvälisille markkinoille. He ovat tutustuneet Iskuun oppitunneillaan jo ennen Yrityskylään saapumista. Muita esimerkkiyrityksiä Lahdessa ovat Peikko ja Metsä Group.

Isku lähti mukaan Yrityskylään madaltaakseen raja-aitoja suomalaisen yrityselämän ja oppilaitosten välillä.

– Me Iskussa uskomme vuorovaikutuksen mahdollisuuksiin, uusiin ideoihin ja ajatuksiin. Tämä yhteistyö on kokonaisuus, josta voi löytyä täysin uusia innovaatioita ja josta hyötyy tulevaisuudessa koko Suomi, Iskun Learning-asiakasalueen johtaja Elise Tarvainen kertoo.

Isku Centerin toisessa kerroksessa sijaitsevassa Yrityskylässä vierailee seuraavan kolmen vuoden aikana noin 12 000 yhdeksäsluokkalaista Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon alueelta. Yrityskylää koordinoi Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Myös Yle kävi vierailemassa Yrityskylässä, lue lisää täältä: https://yle.fi/uutiset/3-10437042

www.yrityskyla.fi